2012. május 5., szombat

Limitek, számla hitelesítése (verifikáció)

 

Limitek, számla hitelesítése (verifikáció) 

A Moneybookers korlátozza, hogy az új számlabirtokosok egy adott időintervallumban mennyi pénzt küldhetnek, illetve fizethetnek be. A Moneybookers mindent megtesz a visszaélések elkerülése érdekében, és ezekkel a korlátozásokkal igyekszik biztosítani, hogy a számlát valóban az használja, akinek a számlatulajdonos vallja magát. Nem kell azonban megijedni, hiszen a korlátozások eleve nem szigorúak, és ráadásul könnyen enyhíthetők is, mégpedig oly módon, ha különfél módokon igazolod a személyazonosságodat. Ennek lehetséges módjai:
- bankkártya igazolása
- bankszámla igazolása
- lakcím igazolása
Ha a "My account" menüben baloldalt a "View limit" menüpontra kattintasz, megtekintheted, hogy milyen korlátozások vannak érvényben a számládon. A korlátok a következők (lásd az alábbi képet):
- Your outgoing transaction limit: azt mutatja meg, hogy a Moneybookers számládról 90 napon belül mennyi pénzt utalhatsz ki, illetve küldhetsz más Moneybookers felhasználóknak.
- Remaining: a fenti összegből fennmaradó összeg (úgy kapjuk meg, ha a limitől levonjuk a már elutalt vagy kivett összegeket).
- Your credit/debit card deposit limit: az az összeg, amelyet bankkártyával be tudsz fizetni a Moneybookers számládra egy 60 napos időszakban.
- Remaining: a fenti összegből fennmaradó összeg (úgy kapjuk meg, ha a limitből levonjuk a már befizetett összegeket).
- Your per transaction limit: azt mutatja meg, hogy legfeljebb mekkora összegben hajthatsz végre egy-egy tranzakciót a Moneybookers számláddal - akár Moneybookers számlád feltöltéséről, akár utalásról, akár pénzkivételről van szó.
Ha a fentiek közül mindhárom módon igazoltuk személyazonosságunkat, a tranzakciónkénti limit ("per transaction limit") 10.000 euróra fog emelkedni. Ebben a tekintetben ez a maximum, tovább már nem növelhető.

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)

1. Bankkártya hitelesítése

5.000 euróval növelheted a kimenő limitet, ha megadsz egy bankkártyát, és igazolod, hogy te vagy a tulajdonosa. Ez úgy történik, hogy meg kell adnod a bankkártyád adatait, majd a Moneybookers ellenőrzésképpen leemel róla egy 1,01 és 2,99 euró közötti véletlenszerű összeget (az összeg mindenképp euróban lesz megadva, függetlenül attól, hogy milyen pénznemű a Moneybookers számlád). Neked ezután meg kell nézned a bankszámlakivonatodban a pontos összeget, és be kell írnod a Moneybookers oldalán.
Ha előzőleg már hozzáadtál egy bankkártyát a Moneybookers számládhoz, akkor ezt a procedurát nem kell végigjárni, a Moneybookers automatikusan igazoltnak tekinti a bankkártyánkat.
A folyamat elindításához jelöld be a fenti képen 1-es számmal jelzett karikát, majd kattints a megjelenő "Proceed with verification" gombra. Ekkor a következő képernyőt fogod látni:

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)

A folyamat innen szinte ugyanaz, mint amikor bankkártyát adunk hozzá Moneybookers számlánkhoz. A fenti képernyőn a következő adatokat kell megadnod:
- First name: a keresztneved. Ezt a Moneybookers automatikusan kitölti a regisztrációkor megadott keresztneveddel, de szükség esetén itt módosíthatod.
- Last name: a vezetékneved. Ez az adat nem módosítható.
- Card type: a bankkártya típusa. Magyarországról csak Visa, MasterCard, Diners Club, American Express és JCB kártyákat használhatsz a Moneybookers oldalán.
- Card number: a bankkártya száma.
- Expiry date: a kártya lejárata hónap/év formátumban.
- CVV2/CVC2: a bankkártya hátulján a kártyaszám után található háromjegyű ellenőrző kód.
A pontozott vonal alatti részen megadhatsz egy olyan alapértelmezett beállítást, hogy a jövőben az ezzel a bankkártyával befizetett összegeket szerencsejáték-oldalakra fogod-e befizetni. A két opció a következő:
1. "I will use the funds deposited by credit/debit card for NON-GAMING purposes": akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt NEM szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.). Ezt a Moneybookers komolyan veszi, mivel ha ezt az opciót jelölöd meg, akkor a befizetett pénzt nem utalhatod át szerencsejáték-oldalakra.
2. "I will use the funds deposited by credit/debit card for GAMING purposes": akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.).
Ha bejelölöd a "Remember this choice..." melletti jelölőnégyzetet, akkor a rendszer megjegyzi a fent megadott beállítást, és ha a jövőben bankkártyával töltöd fel Moneybookers számládat, akkor külön nem kell majd nyilatkoznod erről.
A bankkártya hozzáadásához jelöld be az oldal alján látható jelölőnégyzetet (ezzel tanúsítod, hogy a bankkártya a tied, és engedélyezed, hogy a Moneybookers levonja az 1,01 és 2,99 euró közötti véletlenszerű összeget), majd kattints az "Add" gombra. Ahhoz, hogy a Moneybookers számládhoz hozzárendelhesd a bankkártyádat, a Moneybookers-nek le kell vonnia a kártyádról egy "verifikációs díjat", így tudod ugyanis igazolni, hogy a megadott adatok megfelelnek a valóságnak, és a kártya valóban a tied. A díj egy 1,01 és 2,99 euró közötti véletlenszerű összeg (az összeg mindenképp euróban lesz megadva, függetlenül attól, hogy milyen pénznemű a Moneybookers számlád). Miután a Moneybookers leemelte a díjat a kártyádról, meg kell nézned a bankszámlakivonatodban, hogy mennyi volt a pontos összeg. Ha megvan az összeg, menj a Moneybookers oldalán a "My account" menüben a "Profile" menüpontra, és ott a "List of credit/debit cards" részen kattints a "Verify" linkre, majd írd be azt a bizonyos összeget. Ha ez megtörtént, akkor a hitelesítési díj jóváírásra kerül a Moneybookers számládon (így az nem veszik el). A Moneybookers bizonyos korlátozások miatt az összeget nem tudja visszautalni a bankkártyádra, ezért folyamodik ehhez a megoldáshoz.
Bankkártyáról egyébként alapesetben 2.000 eurót tudsz feltölteni a Moneybookers számládra egy 60 napos időszakon belül.

2. Bankszámla hitelesítése

További 5.000 euróval növelheted a kimenő limitet, ha bankszámláról feltöltöd a Moneybookers egyenlegedet (ezzel igazolod, hogy annak a bankszámlának valóban te vagy a tulajdonosa). FONTOS, hogy a bankszámlának a te nevedre kell szólnia, másvalaki bankszámláját nem használhatod! A folyamat elindításához jelöld be a fenti képen 2-es számmal jelzett karikát, majd kattints a megjelenő "Proceed with verification" gombra.
Bármilyen összeggel feltöltheted a Moneybookers számládat, de a javasolt minimum 5 euró. A pénz természetesen megjelenik majd a Moneybookers egyenlegeden, tehát nem úszik el.
Megjegyzés: ez a folyamat NEM ugyanaz, mint amikor hozzáadsz egy bankszámlát a Moneybookers számládhoz, amelyre majd pénzt fogsz kivenni a Moneybookers-ről.

3. Lakcím hitelesítése

Ezzel a módszerrel további 5.000 euróval (vagy annak megfelelő összeggel) növelheted a kimenő utalások maximumát. Ez úgy történik, hogy a Moneybookers postai úton küld egy levelet a Moneybookers számlád adatai között megadott címre. Ez a levél tartalmazni fog egy hatjegyű kódot, amelyet aztán a Moneybookers honlapján be kell írnod - ennyi az egész.
A procedúra elindításához jelöld be a fenti képen 3-as számmal jelzett karikát, majd kattints a megjelenő "Proceed with verification" feliratú gombra. A megnyíló ablakban ellenőrizd, hogy jó cím van-e megadva a Moneybookersnél. Ha nem stimmel a cím, akkor a narancssárga "Click here if your address is incorrect" szövegre kattintva módosíthatod. (Ha ehelyett az van írva pirossal, hogy "For security reasons you cannot change your address.", akkor nem változtathatsz a címeden, hanem mindenképpen arra a címre kell kérned a levelet, amelyet korábban megadtál. Ez akkor esik meg, ha pl. ugyanarról a számítógépről több Moneybookers fiókba is beléptek.) Ha a cím rendben van, kattints a "Send me a verification letter" gombra, ezután a Moneybookers postára adja az említett levelet a hatjegyű kóddal.
Pár napon belül kapni fogsz egy levelet, amely KÉT dokumentumot tartalmaz. Az egyikben visszaigazolást kérnek arról, hogy a levelet kézhez kaptad - a visszaigazoláshoz látogass el a www.received-it.com oldalra, majd a felső sorban írd be a received-it.com-os papíron szereplő ellenőrző kódot. Az alatta lévő legördülő menüből válaszd ki, hogy melyik nap érkezett meg a levél, az alatt pedig értékeld a kézbesítés színvonalát (ha minden rendben volt, adhatsz egy "Excellent" (kiváló) érdemjegyet). Ezután kattints a jobb alsó sarokban lévő "Received it" gombra. A másik, azaz a Moneybookers-fejléces papíron lesz a hatjegyű ellenőrző kód, nagyjából a lap közepén, középre igazítva. Lépj be a Moneybookers fiókodba, majd a "My account" menüben az oldal közepe felé az "Address" sorban kattints a "Verify" linkre. Írd be a hat számjegyet a "Verification code" mezőbe, majd nyomd meg a "Submit" gombot. A lakcímhitelesítési folyamat ezzel lezárult, és a kimenő utalások maximumát a Moneybookers megemeli 5.000 euróval.
Ha a későbbiekben megváltozik a lakcímed, akkor NEM kell újból igazolnod azt.

HA MONEYBOOKERS SZÁMLÁT SZERETNÉL NYITNI, KATTINTS AZ ALÁBBI LINKRE (EZZEL OLDALUNKAT IS TÁMOGATOD, AMIT ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK):

moneybookers


Bankszámla hozzáadása Moneybookers számlához

Ahhoz, hogy Moneybookers számládról pénzt tudj kivenni bankszámlára, először hozzá kell rendelned a bankszámládat (vagy bankszámláidat) a Moneybookers számládhoz. (Ha bankszámlával akarod FELTÖLTENI a Moneybookers számládat, ahhoz nem kell végigjárnod ezt a lépést - a feltöltésről részletes útmutatót találsz a Moneybookers számla feltöltése oldalon.) Ehhez menj a "My account" menüben a "Profile" menüpontra, majd a "List of bank accounts " sorban kattints az "Add" linkre. Ezt a képernyőt fogod látni:

Itt a "Country" mezőben válaszd ki az országot, ahol a bankszámlád van (lehet akár külföld is), majd az alatta lévő mezőbe írd be a bankszámlád ELSŐ NYOLC számjegyét. Végül nyomd meg a "Next" gombot. Ekkor a következő képernyő fogad:

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)
 
A Moneybookers ez alapján felismeri, hogy melyik bankról van szó, és azt automatikusan be is írja. A következő adatokat kell még megadnod:
- Account number - remaining digits: a bankszámlaszámból a FENNMARADÓ számjegyek (tehát az első nyolc karaktert NE írd be még egyszer!)
- IBAN: nemzetközi bankszámlaszámod. Ez mindegyik számlakivonaton rajta van, amit a bankodtól kapsz, így ott meg tudod nézni.
- SWIFT: a bankod SWIFT kódja. Ez szintén a számlakivonatodon szerepel.
Ha kitöltötted a mezőket, kattints a "Next" gombra. A bankszámla így hozzá lesz adva a Moneybookers számládhoz, és ezután bármikor használhatod pénzivételre.
Ha pénzt veszel majd ki erre a bankszámlára, akkor azt mindig a bankszámla szerinti ország pénznemében fogod megkapni. Ha tehát magyarországi számlát adsz meg, akkor mindig forintban kapod meg az utalást.
Ha újabb bankszámlákat is hozzá szeretnél adni, olvass tovább.

Bankszámlák módosítása

Ha módosítani szeretnéd bankszámláid adatait, akkor menj a "My account" menüben a "Profile" menüpontra. Itt a "List of bank accounts " sorban vannak felsorolva a Moneybookers számládhoz rendelt bankszámlák. Ha több is van, akkor félkövér betűtípussal jelzi, hogy ezek közül melyik az elsődleges számlád (az "elsődleges" azt jelenti, hogy a jövőbeni bankszámlás pénzkivételeknél az elsődleges bankszámládat fogja automatikusan felkínálni a Moneybookers). Biztonsági okokból nem látható a bankszámlaszám összes számjegye, hanem egy részük x-ekkel van kitakarva.
A meglévő kártyák adatainak módosításához, illetve újabb kártya hozzáadásához kattints a "Manage" linkre. Itt az "Add" gombra kattintva adhatsz hozzá új bankkártyát. Ha egy meglévő bankszámlaszámot törölni szeretnél, kattints a mellette lévő "remove" linkre, majd okézd le a felugró ablakot. Ha pedig meg szeretnéd változtatni, hogy melyik bankszámlaszámod az elsődleges, akkor kattints a kívánt számlaszám melletti "primary" gombra, majd okézd le a felugró ablakot.
 

HA MONEYBOOKERS SZÁMLÁT SZERETNÉL NYITNI, KATTINTS AZ ALÁBBI LINKRE (EZZEL OLDALUNKAT IS TÁMOGATOD, AMIT ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK):

moneybookers


Bankkártya hozzáadása Moneybookers számlához

Moneybookers-re Magyarországról a következő típusú dombornyomott bankkártyákkal tudsz befizetni:
- Visa
- MasterCard
- Diners Club
- American Express
- JCB

Ahhoz, hogy bankkártyával fel tudd tölteni Moneybookers számládat, valamint onnan pénzt tudj kivenni bankkártyára, először hozzá kell rendelned a bankkártyádat (vagy bankkártyáidat) a Moneybookers számládhoz. Ez úgy történik, hogy meg kell adnod a bankkártyád adatait, majd a Moneybookers ellenőrzésképpen leemel róla egy 1,01 és 2,99 euró közötti véletlenszerű összeget (az összeg mindenképp euróban lesz megadva, függetlenül attól, hogy milyen pénznemű a Moneybookers számlád). Neked ezután meg kell nézned a bankszámlakivonatodban a pontos összeget, és be kell írnod a Moneybookers oldalán.
A folyamat elindításához menj a "My account" menüben a "Profile" menüpontra, majd a "List of credit/debit cards" sorban kattints az "Add" linkre. Ekkor a következő képernyő fogad:

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)

Itt a következő adatokat kell megadnod:
- First name: a keresztneved. Ezt a Moneybookers automatikusan kitölti a regisztrációkor megadott keresztneveddel, de szükség esetén itt módosíthatod.
- Last name: a vezetékneved. Ez az adat nem módosítható.
- Card type: a bankkártya típusa. Magyarországról csak Visa, MasterCard, Diners Club, American Express és JCB kártyákat használhatsz a Moneybookers oldalán.
- Card number: a bankkártya száma.
- Expiry date: a kártya lejárata hónap/év formátumban.
- CVV2/CVC2: a bankkártya hátulján a kártyaszám után található háromjegyű ellenőrző kód.
A pontozott vonal alatti részen megadhatsz egy olyan alapértelmezett beállítást, hogy a jövőben az ezzel a bankkártyával befizetett összegeket szerencsejáték-oldalakra fogod-e befizetni. A két opció a következő:
1. "I will use the funds deposited by credit/debit card for NON-GAMING purposes": akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt NEM szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.). Ezt a Moneybookers komolyan veszi, mivel ha ezt az opciót jelölöd meg, akkor a befizetett pénzt nem utalhatod át szerencsejáték-oldalakra.
2. "I will use the funds deposited by credit/debit card for GAMING purposes": akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.).
Ha bejelölöd a "Remember this choice..." melletti jelölőnégyzetet, akkor a rendszer megjegyzi a fent megadott beállítást, és ha a jövőben bankkártyával töltöd fel Moneybookers számládat, akkor külön nem kell majd nyilatkoznod erről.
A bankkártya hozzáadásához jelöld be az oldal alján látható jelölőnégyzetet, majd kattints az "Add" gombra. Ahhoz, hogy a Moneybookers számládhoz hozzárendelhesd a bankkártyádat, a Moneybookers-nek le kell vonnia a kártyádról egy "verifikációs díjat", így tudod ugyanis igazolni, hogy a megadott adatok megfelelnek a valóságnak, és a kártya valóban a tied. A díj egy 1,01 és 2,99 euró közötti véletlenszerű összeg (az összeg mindenképp euróban lesz megadva, függetlenül attól, hogy milyen pénznemű a Moneybookers számlád). Miután a Moneybookers leemelte a díjat a kártyádról, meg kell nézned a bankszámlakivonatodban, hogy mennyi volt a pontos összeg. Ha megvan az összeg, menj a Moneybookers oldalán a "My account" menüben a "Profile" menüpontra, és ott a "List of credit/debit cards" részen kattints a "Verify" linkre, majd írd be azt a bizonyos összeget. Ha ez megtörtént, akkor a verifikációs díj jóváírásra kerül a Moneybookers számládon (így az nem veszik el). A Moneybookers bizonyos korlátozások miatt az összeget nem tudja visszautalni a bankkártyádra, ezért folyamodik ehhez a megoldáshoz.
Bankkártyáról alapesetben 2.000 eurót tudsz feltölteni a Moneybookers számládra egy 60 napos időszakon belül. A bankkártya hozzáadásának további előnye, hogy "verified", azaz igazolt státuszú lesz a bankkártyád, ezáltal pedig 5.000 euróval nő a kimenő utalásokhoz kapcsolódó limit a számládon.
Ha újabb bankkártyákat is hozzá szeretnél adni, olvass tovább.

Bankkártyák módosítása

Ha módosítani szeretnéd bankkártyáid adatait, akkor menj a "My account" menüben a "Profile" menüpontra. Itt a "List of credit/debit cards" sorban vannak felsorolva a Moneybookers számládhoz rendelt bankkártyák. Ha több is van, akkor félkövér betűtípussal jelzi, hogy ezek közül melyik az elsődleges kártyád (az "elsődleges" azt jelenti, hogy a jövőbeni kártyás számlafeltöltéseknél és pénzkivételeknél az elsődleges kártyádat fogja automatikusan felkínálni a Moneybookers). Biztonsági okokból nem látható a kártyaszám összes számjegye, hanem egy részük x-ekkel van kitakarva.
A meglévő kártyák adatainak módosításához, illetve újabb kártya hozzáadásához kattints a "Manage" linkre. Itt az "Add" gombra kattintva adhatsz hozzá új bankkártyát. Ha egy meglévő bankkártyádat már nem szeretnéd használni a Moneybookers oldalán, akkor kattints a mellette lévő "disable" linkre, majd okézd le a felugró ablakot (bizonyos "biztonsági okok" miatt a Moneybookers nem engedi, hogy eltávolítsd a számládról a kártyaszámot, ehelyett csak deaktiválni tudod). Ha pedig meg szeretnéd változtatni, hogy melyik bankkártyád legyen az elsődleges, akkor kattints a kívánt kártya melletti "primary" gombra, majd okézd le a felugró ablakot.
A pontozott vonal alatti részen megadhatsz egy olyan alapértelmezett beállítást, hogy a jövőben a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett összegeket szerencsejáték-oldalakra fogod-e befizetni. A három opció a következő:
1. "I will use the funds deposited by credit/debit card for NON-GAMING purposes": akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt NEM szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.). Ezt a Moneybookers komolyan veszi, mivel ha ezt az opciót jelölöd meg, akkor a befizetett pénzt nem utalhatod át szerencsejáték-oldalakra.
2. "I will use the funds deposited by credit/debit card for GAMING purposes": akkor válaszd ezt, ha a Moneybookers számládra bankkártyával befizetett pénzt szerencsejáték-oldalakra akarod majd befizetni (póker, kaszinó, sportfogadás, bingó stb.).
3. "I do not wish to have a default purpose and would prefer to decide before each deposit": ha ezt választod, akkor minden bankkártyás befizetés előtt rákérdez a Moneybookers, hogy szerencsejáték-oldalakra szánod-e a pénzt, vagy sem.
 

HA MONEYBOOKERS SZÁMLÁT SZERETNÉL NYITNI, KATTINTS AZ ALÁBBI LINKRE (EZZEL OLDALUNKAT IS TÁMOGATOD, AMIT ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK):

moneybookers

Moneybookers MasterCard kártya igénylése

Az igényléshez kattints baloldalt a „My MasterCard” menüpontra, majd a megnyíló oldalon a narancssárga „Apply now” gombra. Ekkor a következő képernyő fogad:
A személyazonosság igazolása a kártyaigénylés első lépése: fel kell töltened egy színes szkennelt képet valamelyik személyi azonosító dokumentumodról (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány). Ha korábban nem igazoltad a lakcímedet, akkor a Moneybookers lakcímigazoló dokumentumot is kérni fog – ilyenkor szintén egy szkennelt képet kell küldened egy olyan, három hónapnál nem régebbi hivatalos papírról, amelyen szerepel a neved és a címed. Ez lehet közműszámla vagy bankszámlakivonat.
A feltöltéshez kattints az üres mező melletti „Tallózás” vagy „Browse” gombra, majd a fájl kiválasztása után nyomd meg az alatta lévő „Upload” gombot. Egyszerre legfeljebb négy fájlt tölthetsz fel, melyek mérete egyenként nem haladhatja meg az 1000 KB-ot (tehát kb. 1 MB-ot). A „Comment” mezőbe írhatod az esetleges megjegyzéseidet, de csak angol nyelven. Ha végeztél, a "Submit" gombbal küldheted el a dokumentumokat.
Ezután e-mailben kapsz egy visszajelzést arról, hogy megindítottad a folyamatot, majd a Moneybookers 24-48 órán belül feldolgozza az adataidat, és e-mailben értesít, ha elfogadták a személyazonossági dokumentumaidat (az e-mail tárgyában a "Moneybookers MasterCard - Verification Request" szöveg lesz). Ekkor újból lépj be a Moneybookers fiókodba, és kattints balra a "My MasterCard" menüpontra (ugyanúgy, mint amikor elindítottad az igénylést).
A megnyíló ablakban ellenőrizd a személyes adataidat (keresztnév, vezetéknév és lakcím), és ha szükséges, az "Edit" gombbal módosíthatod a lakcímedet. A legördülő menüből válaszd ki, hogy milyen pénznemet szeretnél a kártyádnak. A választás során a következőket tartsd szem előtt: a kártyád pénzneme lehet euró (EUR), amerikai dollár (USD), angol font (GBP) vagy lengyel zloty (PLN). Ha más pénznemben vezeted a Moneybookers számládat, mint amilyen a kártyád pénzneme lesz, akkor minden kártyás tranzakciónál konverziós díjat fog felszámítani a Moneybookers, melynek mértéke a tranzakció 1,99%-a a Moneybookers által használt átváltási árfolyamon felül. Az aktuális átváltási árfolyamok megtekintéséhez látogass el a moneybookers.com-ra, kattints a jobb felső sarokban a "fees" menüpontra, majd a lap alján a "wholesale exchange rates" hivatkozásra. Itt azt fogod látni, hogy a Moneybookers árfolyamán egy EUR-t a különböző pénznemekben hány pénzegységre lehet átváltani.
A pénznem kiválasztását követően a lejjebb található jelölőnégyzetek bepipálásával fogadd el a Moneybookers MasterCard felhasználási feltételeit ("Terms and Conditions") és a díjstruktúrát ("Fees"), majd a "Submit" gombra kattintva küldd el az igénylést. Ezután újabb megerősítő e-mailt kapsz, majd ismét 24-48 órán belül jönni fog egy e-mail arról, hogy elfogadták ("accepted") vagy elutasították ("declined") a kártyaigénylésedet. Nem kell megijedni - ha minden dokumentumot elküldtél, és a számládon van fedezet az első éves kártyadíjra (10 euró), akkor minden további nélkül jóváhagyják az igénylésedet.
Ha ez megtörtént, 15 napon belül megkapod a kártyát postai úton. A kártya használatához szükséges PIN-kód biztonsági okokból külön levélben fog érkezni.

Moneybookers MasterCard kártya aktiválása

Ha megérkezett a kártya, használat előtt aktiválnod kell. Ehhez menj a moneybookers.com-on a "My MasterCard" oldalra, ahol a kártyád birtokában a következő adatokat kell megadnod:
- Last 4 digits of your card number: a kártyaszám utolsó 4 számjegye. A 16-jegyű kártyaszám a kártya elülső oldalán található.
- Card expiry date: a kártya lejárata hónap/év formátumban. A lejárati dátum a kártyaszám alatt található ("Expires end"), szintén az elülső oldalon.
- Date of birth: a születési dátumod nap/hónap/év formátumban.
Ha ezeket kitöltötted, a "Confirm" gombra kattintva aktiválhatod a Moneybookers MasterCard kártyádat. Mielőtt azonban használnád, feltétlenül írd alá filctollal a kártya hátoldalán lévő színes csíkot ("Signature" mező), hiszen csak így fogsz tudni boltban vásárolni a kártyával.

HA MONEYBOOKERS SZÁMLÁT SZERETNÉL NYITNI, KATTINTS AZ ALÁBBI LINKRE (EZZEL OLDALUNKAT IS TÁMOGATOD, AMIT ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK):

moneybookers

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése