2012. május 5., szombat

Fizetés a Moneybookers.com oldalon keresztül

Fizetés a Moneybookers.com oldalon keresztülA főmenüben válaszd ki a "Send money" menüpontot. Ekkor a következő képet látod:

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)

A kitöltendő mezők a következők:
- Recipient's email address: a címzett e-mail címe (ha van Moneybookers-es címe az illetőnek, akkor az, ha még nincs, akkor csak simán az e-mail címe). Ha korábban már küldtél valakinek pénzt, akkor a mező alatt lévő legördülő menüből kiválaszthatod az illető e-mail címét.
- Amount: az utalni kívánt összeg. A mezőbe kattintva megjelenik mellette a maximális összeg, amelyet elutalhatsz.
- Currency: a legördülő menüből válaszd ki, hogy a fenti összeget milyen pénznemben akarod átutalni. Ha ez eltér a Moneybookers számlád pénznemétől, akkor 1,99%-os konverziós díjat kell fizetned.
- Email subject (nem kötelező megadni): itt megadhatod, hogy mi legyen annak az e-mail üzenetnek a tárgya, amelyben a Moneybookers a címzettet értesíti a pénz érkezéséről.
- An explanation note (nem kötelező megadni): itt írhatsz pár sort az utalás címzettjének.
Miután beírtál egy összeget az "Amount" mezőbe, megjelenik még egy sor, a "Total incl. fee". Itt azt látod, hogy az átutalási díjjal együtt (1%, max. 0,50 euró) mennyit fog leemelni a számládról a Moneybookers.
A pontozott vonal alatt van két opcionális szolgáltatás, amelyet igénybe vehetsz az utalás kapcsán:

Scheduled / recurring payments (időzített utalások és ismétlődő utalási megbízások)

Ha nem azonnal szeretnél végrehajtani egy utalást, hanem előre be szeretnéd állítani, hogy egy adott napon történjen meg az utalás, vagy rendszeres (állandó) utalási megbízást szeretnél adni a Moneybookers-nek, akkor jelöld be a "Scheduled / recurring payments" melletti jelölőnégyzetet. A következő mezőket kell majd kitöltened:
- Subscription Period: milyen gyakran bonyolódjon le a tranzakció (one time: egyszeri utalás, monthly: havonta, every two months: kéthavonta, quarterly: háromhavonta, semiannually: félévente)
- Execution day: a hónap hányadik napján bonyolódjon le az első utalás
- First execution: melyik év melyik hónapjában bonyolódjon le az első utalás

Escrow (bizományosi szolgáltatás)

Ezt a funkciót akkor használhatod, ha vásároltál valamit az Interneten, és megállapodsz az eladóval, hogy Moneybookers-szel fogsz fizetni érte. Ilyenkor egy külön díj (a termék értékének 1%-a, legalább 2 euró) ellenében a Moneybookers vállalja, hogy bizományosként megőrzi az általad átutalt ellenértéket egészen addig, amíg az eladó el nem juttatja hozzád a vásárolt terméket. Ha rendben megérkezett hozzád a termék, akkor a Moneybookers a pénzt továbbítja az eladónak, ha pedig nem érkezik meg a termék, akkor visszakérheted a pénzedet a Moneybookers-től.

A "Next" gomb megnyomásával továbbléphetsz a következő képernyőre. Itt ellenőrizheted az utalás részleteit. Az ellenőrizendő adatok:
- Recipient email: a címzett e-mail címe
- Recipient status: registered = az e-mail címhez már tartozik Moneybookers fiók, not registered = az e-mail címhez még nem tartozik Moneybookers fiók
- You will send: ezt az összeget kapja meg a címzett
- Fee: az átutalási díj, ezt tőled vonják majd le
- New balance: ennyi lesz az egyenleged az utalást követően
- Email subject: a címzettnek küldött e-mail üzenet tárgya
- An explanation note: a pár sor, amit a címzettnek írsz
Ha az adatok nem stimmelnek, a lap alján a "Back" gombbal visszatérhetsz az előző képernyőre, és módosíthatod azokat.
Ha rendben vannak az adatok, akkor a day/month/year mezőkben add meg a születési dátumodat (nap/hónap/év formátumban). Ez egy biztonsági szűrő az illetéktelen felhasználók ellen. A "Send" gomb megnyomásával elindíthatod az utalást, és az összeg pillanatokon belül megérkezik a címzett Moneybookers számlájára.

Fizetés a kereskedő (pl. pókerterem) oldalán keresztül

Ha szerencsejáték-oldalra szeretnél befizetni, akkor a praktikusabb - és gyakran egyetlen - opció az, ha a szerencsejáték-oldal felületéről kezdeményezed az utalást. Pókertermeknél például a pókerkliensben szokott lenni egy "Befizetés Moneybookers-en keresztül" (vagy valamilyen hasonló) hivatkozás. Ha egy ilyen linkre kattintasz a pókerkliensben, akkor a Moneybookers saját oldalára jutsz. Ez nem azonos a Moneybookers.com felülettel, ezért az alábbiakban bemutatjuk, hogy ilyenkor hogy zajlik a fizetés.
Az alábbi példában a "termébe" fizetünk be 10 USD-t. Miután rányomtunk a Moneybookers-es befizetésre, a következő képernyő jelenik meg:

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)

Itt az "Email" mezőbe automatikusan belekerül az a Moneybookers-es e-mail cím, amelyet korábban a pókerkliensben már megadtál. A "Password" mezőbe írd be a Moneybookers-es jelszavadat, a "Security number" mezőbe pedig a mező alatt látható szokásos hatjegyű ellenőrző kódot. A "LOGIN" gombra kattintva továbbléphetsz a következő képernyőre:

(A teljes méretű kép megjelenítéséhez kattints a képre.)

Itt a következő opciók közül választhatsz:
- Pay from my balance: az aktuális Moneybookers-es egyenlegedből kerül levonásra az átutalt összeg. A számlaegyenlegedet a sor végén látod.
- Ha hozzá van rendelve bankkártya a Moneybookers számládhoz, akkor annak a típusát és számát látod. Ha bejelölöd a használni kívánt bankkártya melletti karikát, akkor megjelenik egy mező, amelybe a bankkártya hátoldalán lévő háromjegyű ellenőrző kódot (CVC kód) kell beírni.
- Use a new credit/debit card: olyan bankkártyával is fizethetsz, amelyet még nem rendeltél hozzá a Moneybookers számládhoz. Ebben az esetben a "Card type" legördülő menüből válaszd ki a kártya típusát, a "Card number" mezőben add meg a kártyaszámot, az "Expiry date" mezőben a kártya lejárati dátumát hónap/év formátumban, végül pedig a "CVC Code" mezőbe írd be a kártya hátoldalán található háromjegyű ellenőrző kódot.
A "CONFIRM" gombbal elindíthatod a tranzakciót, a "cancel" gombbal pedig megszakíthatod azt. Az elindított utalás másodperceken belül odaért a szerencsejáték-oldal számlájára.
 

HA MONEYBOOKERS SZÁMLÁT SZERETNÉL NYITNI, KATTINTS AZ ALÁBBI LINKRE (EZZEL OLDALUNKAT IS TÁMOGATOD, AMIT ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK):

moneybookers

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése